Pitäjäesittelyt Karjalatalolla

Esitystallenteet löydät täältä

KPYL järjestää vuosittain kuusi pitäjäesittelyiltaa; kolme keväällä ja kolme syksyllä. Normaalioloissa Iltaan sisältyy kahden pitäjän esittely, joten vuosittain saadaan esiteltyä 12 pitäjää. Koronan vuoksi kaikkia esityksiä ei ole pystytty järjestämään.

Lahdenpohjan/ Jaakkiman edustajat odottamassa esittelyvuoroaan pitäjäesittelyillassa Karjalatalolla helmikuussa 2020. 

Pitäjäesittelyt pidetään keskiviikkoisin alkaen klo  18, mahdollisuuksien mukaan Karjalatalon isossa juhlasalissa ja etäversiona. Esitykset videoidaan ja niitä voi katsoa Youtubessa.

Pitäjäesittelyn sisällöstä vastaa pitäjäseura tai -säätiö. Esiteltävät pitäjät valitaan KPYL:n jäsenseuroista hallituksen toimesta vuoroperiaatteen mukaisesti.

Pitäjäesittelyt ovat olleet erittäin suosittuja tapahtumia. Niissä käy noin 100 osallistujaa/kerta. Ne keräävät pitäjien sukujen jälkeläisiä kuulemaan oman sukunsa asuinsijoista, mutta myös muiden pitäjien asukkaiden jälkeläisiä.

Esitys kestää noin 45 minuuttia per pitäjä ja niiden välissä pidetään kahvitauko.

Tervetuloa tutustumaan karjalaisiin pitäjiin ja niiden historiaan. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat kaikille avoimia.

Korona-aikana noudatetaan viranomaisten ohjeita ja osallistumismahdollisuudesta ja -rajoituksista kerrotaan näillä sivuilla.

Vuonna 2020 esiteltiin: Lahdenpohja, Metsäpirtti, Impilahti, Antrea, Suojärvi, Kuolemajärvi, Vahviala ja Jääski

Vuonna 2019 esiteltiin Valamo, Koivisto, Käkisalmi, Käkisalmen mlk,  Sortavala,  Ruskeala, Terijoki, Kanneljärvi, Säkkijärvi, Salmi, Vuoksela, Viipuri ja Viipurin maalaiskunta. 

Vuoden 2018 esittelyt: Räisälä, Soanlahti, Uusikirkko, Vpl. Pyhäjärvi, Kurkijoki, Rautu ja edelleen Jaakkima, Muolaa, Hiitola, Uukuniemi, Kivennapa ja Valkjärvi.

Vuosi 2017: Keväällä esittelyvuorossa olivat Vahviala ja Äyräpää sekä Lumivaara ja Vuoksenranta. Syksyllä esittäytyivät Kaukola ja Suistamo, Kirvu ja Johannes sekä Pälkjärvi ja Sakkola.

Pitäjäesittelyt videoidaan ja ne voi katsoa jälkikäteen Youtubessa.

Pitäjäyhdistyksien kirjoja, lehtiä ja muita tuotteita voi ostaa illan aikana.

Pitäjäesittelyt keväällä 2021

Lue lisää
14.4.2021

Johannes

14.4.2021

Suistamo

17.3.2021

Kaukola

17.2.2021

Sakkola