Karjalan Liiton suunnistusmestaruuskilpailut 21.8.2011 Suomusjärvellä

21.08.2011 00:00

Karjalan Liiton vuoden 2011 suunnistusmestaruuskilpailut kilpailtiin Salon Suomusjärvellä 21.8.2011. Kilpailuihin osallistui Karjalaseurojen Satakunnan piirin jäsenseuroista Vammalan Karjalaseuran sekä Kankaanpään Karjalaseuran edustajia. Samat tutut nimet ovat mukana vuodesta toiseen.

Kilpailun järjestäjinä toimivat Suomusjärven Karjalaiset ja Suomusjärven Sisu. Kilpailukeskuksena toimi Suomusjärven Sisun oma seuramaja, Sisumaja. Vaikka kilpailut käytiin aivan majan lähikartalla, oli maasto sekä taidollisesti että fyysisesti vaativa. Satakuntalaiset ovat tottuneet pieniin korkeuseroihin ja vähemmän yksityiskohtia käsittäviin suunnistusmaastoihin. Satakunnassa on harvoin tarjolla karttoja, joissa käyräväli on viisi (5) metriä, kuten näissä kisoissa. Suuret korkeuserot lisäsivät kilpailun fyysistä vaativuutta.

Kilpailun johtajana toimi Asko Määttänen, joka on isänsä puolelta karjalaistaustainen. Hän toimii aktiivisesti myös Suomusjärven Sisun puuhamiehenä ja on mm. Sisumajan isännöitsijä. Palkintoja oli jakamassa ja suunnistajia ”tsemppaamassa” Karjalaisseurojen Salon piirin aluevastaava Marja Rautanen. Karjalan Liiton urheilutoimikunnan edustajana toimi Päivi Klemelä Jokioisten Karjalaisista ja hän myös osallistui kilpailuihin.

Kilpailujen tiedottajan tehtävää hoiti isällisen rauhallisesti Suomusjärven Sisun pitkäaikainen monitoimimies Mauri Sinnelä, joka on mm. osallistunut jokaiseen Jukolan Viestiin vuodesta 1967 lähtien, yhteensä 45 kertaa.  Mauri Sinnelä tuumiskeli, että oli kiva toimia järjestäjänä ja kisoista jäi hyvä mieli. ”Kellään ei ollu kiire, eikä kukaan moittinut”. Järjestelyistä saadut kiitokset lämmittivät konkarin mieltä. Myös yhteistyö pelasi moitteettomasti järjestäjäyhdistysten välillä. Palkintojen jaon yhteydessä kilpailijoiden kiitokset järjestäjille esitti Maskun Karjalaseuraa edustava Jouko Hörkkö. Hänen sanoihinsa oli helppo yhtyä. Lopuksi Mauri Sinnelä kertoi olleen mieltä herkistävää kuulla kilpailijoiden ja järjestäjien laulavan yhdessä palkintojen jakotilaisuuden päätteeksi voimallisesti Karjalaisten laulun.

Ilahduttavaa oli nähdä, että järjestäjäseurakin oli saanut nuorten sarjoihin mukaan edustajia, jotka olivat edellisenä päivänä kilpailleet Nuorten Jukolassa ja palanneet vasta yön kuluessa takaisin Etelä-Suomeen.

Kuva 1: Iloista odottelua ennen kilpailun alkua. Kuvassa Vammalan Karjalaseuran suunnistava aviopari Tuula ja Oiva Kaasalainen.

Kuva 2: Oivan urakka on takana

Kuva 3: Anne Hannukainen leimaa maalissa

Kuva 4: D45-sarjan mitalit on jaettu. Voittajana (keskellä) palkittiin Hämeenlinnan Karjala-Seuran Riitta Ternola. Toisen sijan saavutti Päivi Klemelä (vasemmalla) Jokioisten Karjalaseurasta. Kankaanpään Karjalaseuran Anne Hannukainen pronssikorokkeella.

Kuva 5: D65-sarjan voitto tuli Satakunnan piiriin. Tuula Kaasalainen korkeimmalla korokkeella, kuten niin monesti ennenkin. Hopeaa voitti Riihimäen Karjalaisten seuran Heli Inkinen (vasemmalla). Pronssille suunnisti Suomusjärven Karjalaisten Anja Poutanen (oikealla).

Kuva 6: Kilpailijoiden kiitokset järjestäjille esitti Maskun Karjalaseuran edustaja Jouko Hörkkö.

Tulokset sarjoista, joihin osallistui kilpailijoita Satakunnan piirin jäsenseuroista:

Satakuntaan Karjalan Liiton mestaruuden toi Vammalan Karjalaseuran ikinuori ja moninkertainen SM-mitalisti Tuula Kaasalainen sarjassa D65. Pronssimitaleille ylsivät sarjoissaan Anne Ja Raimo Hannukainen.