Vpl. Pyhäjärvi-seura kokoontuu pääsääntöisesti Karjala-talolla (Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki)
Kulkuyhteydet: raitiolinja no 1  ja  bussit 57 (Itäkeskus), 65 (Rautatieasema/Sörnäinen) ja 69 (Kamppi/Pasila)

 

                         SEURAN TOIMINNASTA

Jäsenistöltä saatujen ideoiden pohjalta on seura käynyt tutustumassa mm. Eduskuntataloon, Yleisradioon ja Suomen Kansallisoopperaan, joihin on saatu pyhäjärveläisjuuriset oppaat.

Kaksi kertaa on osallistuttu Karjalaisiin ruokapitoihin Huopalahden kirkolla, jossa pääkokkina on toiminut kunniapuheenjohtajamme Juhani Forsberg. Karjalan Liiton piirakkamestarina hän on pitänyt piirakkakurssin viime syksynä.

Jäsentilaisuuksissa Karjala-talolla on aina joku teema. Seuran hallitus on vieraillut  Vpl.Pyhäjärvi-kerhoissa Tampereella ja Lahdessa.  Asuuhan seuran jäseniä aina Jyväskylää myöten.

VUOSI 2022    on seuramme 65.toimintavuosi

 Keväälle suunnitellun toiminnan toteutuminen riippuu epidemiatilanteen kehityksestä. Ystävyyttä yli pitäjärajojen -tilaisuus helmikuulta siirretään pidettäväksi myöhemmin keväällä. Toivottavasti voimme tavata Karjala-talolla Palmusunnuntaina 10.4. klo 14, jolloin pidettäisiin sääntömääräinen kevätkokous Yläsalissa. Seuran jäsenille lähetetään helmikuun aikana jäsenkirje 1 / 2022.

 

EDELLISTEN VUOSIEN TOIMINTAA

Vuosi 2021. 
SYKSY: Koronapandemian aikaisia kokoontumisrajoituksia on poistettu, joten Seuran hallitus on päättänyt pitää syyskokouksen Karjala-talolla.
 *Sääntömääräinen syyskokous su 28.11.klo 14 Karjala-talon Takkahuoneessa Helsingissä.
      Ennen kokousta kannattaa tutustua aulassa olevaan Karjalaisia tulitikkukirkkoja -näyttelyyn.
      Kahvit, kokous ja arpajaiset Takkahuoneessa, 4.krs

Jokainen tämän vuoden jäsenmaksunsa maksanut seuran jäsen saa kuvakalenterin 2022 joululahjaksi.                                               

KEVÄT: Maailmalaajuinen korona-epidemia jatkuu. Suomen hallitukselta tulee edelleen ohjeistuksia mm. yhdistysten toiminnasta.

Seuran hallitus toimii kuitenkin etäyhteyksillä ja seuraa tilannetta. Kevään aikana ei järjestetä jäsentapaamisia. Jäsenet ovat saaneet vuoden ensimmäisen jäsenkirjeen. Karjalan Liitolta on tullut Karjalan Kunnaat -lehti ja sen mukana jäsenmaksulomake.  Sääntömääräinen kevätkokous hoidetaan etäyhteyksin. Siitä tulee toinen jäsenkirje.
Karjalan Liitto on aktiivinen somessa. Uutiskirjeissään se toivoo jäseniltään aktiivisuutta mm. muistelmien kirjoittamisessa. Myös oma Vpl. Pyhäjärvi-lehtemme pitää meihin yhteyttä. Tänä vuonna muistelmien aiheena voisi olla paluu Vpl.Pyhäjärvelle 80 vuotta sitten. Vpl.Pyhäjärvi-seura ry:n n facebook-ryhmää voi myös seurata.
Vpl. Pyhäjärvi-seuran hallitus toivottaa jäsenilleen runsasta terveyttä ja luottavaista mieltä. Kyllä tästäkin selvitään!
 
Vuosi 2020.       
Suomessa koko kevään ja kesän 2020 vallinneen Korona-epidemian vuoksi on Suomen hallitus säätänyt poikkeuslain yhdistysten kevätkokousten järjestämisestä.  Sen vuoksi Vpl. Pyhäjärvi-seura ry:n sääntömääräinen kevätkokous hoidetaan etäkokouksena syyskuun aikana. Seuran jäsenille on lähetetty jäsenkirje, jossa ovat toimintaohjeet.
Sääntömääräinen syyskokous on pidettävä marraskuun aikana. Seuran hallitus odottaa ohjeistusta siitä voidaanko se järjestää jo Karjala-talolla. Siitä tulee uusi jäsentiedote.
 
*Vuoden alussa  ehdittiin järjestää su 16.2.klo 14 Laatokka-salissa. "Ystävyyttä yli pitäjärajojen" -  tilaisuus Vpl.Pyhäjärvi-seuran, Pääkaupungin Räisäläisten ja Käkisalmen kaupungin rouvasväen yhdistyksen kanssa. Se oli mukavaa Ystävänpäivän viettoa tarinoiden ja laulellen. Kahvitarjoilu.

 Peruutettu: *su 5.4.klo 14 Sortavala-salissa. Sääntömääräinen kevätkokous. Karjalaista virpomisperinnettä. Kahvitus klo 13.30

Vuosi 2019

*su 27.10.klo 14 Sortavala-salissa Sääntömääräinen syyskokous. Tilaisuuden alussa esittäytyy Vpl.Pyhäjärvi-lehden uusi päätoimittaja Tea Itkonen. Kahvitus (omakustanteinen) alkaa jo klo 13.30. Arpajaiset

*su 24.11.klo 14 Sortavala-salissa Jouluinen tarina- ja laulutuokio. Pöytälaatikosta on löytynyt mm. Aulis Airton laulu 1960-luvulta Joulupukin vierailu Vpl. Pyhäjärvellä. Muistoesineitä Vpl.Pyhäjärveltä voi tuoda näytille. Joulukannel-lehti sekä seuran omia joulukortteja myynnissä. Tervetuloa!

*Su 17.2. klo 14 vietettiin Ystävänpäiväjuhlaa Laatokka-salissa yhdessä Kaukola-seuran, Käkisalmen kaupungin rouvasväen yhdistyksen ja Pääkaupungin Räisäläisten kanssa.

*Su 31.3.pidettiin Vpl. Pyhäjärvi-seura ry:n sääntömääräinen kevätkokous  Sortavala-salissa.                                                                        "Kuulutko Pyhäjärveläiseen sukuuni?" Tule tutustumaan sukusi kotipaikkoihin, mahdollisesti uusiin sukulaisiisi. Asiantuntijoina Esko Simonen ja Kauko Hinkkanen. Esillä karttoja, koulupiiri- ja sukukirjoja.

*Su 28.4. klo 15 Konsertti Huopalahden kirkossa. Vapaa pääsy.  Silja ja Juhani Forsberg tarjosivat 80-vuotisjuhlakahvit.

Vuosi 2016

Vpl. Pyhäjärvi-Säätiö järjesti yhdessä seuran kanssa Pyhäjärvi-juhlat Järvenpäässä.