Karjalan Liiton Hengellinen päivä 12.3.2023 Helsingin tuomiokirkossa ja Kryptassa

     

     

Karjalan Liiton Hengellistä päivää vietettiin Helsingin tuomiokirkossa sunnuntainta 12.3.2023, päivä alkoi messulla klo 10.00, Mikkelin piispa Seppo Häkkinen saarnasi. Tekstin lukijoina toimi Jaakko Lyytikäinen ja Marja-Leena Väyrynen. Messussa lauloi Viipurin Lauluveikot. Messussa käytettiin Viipurin tuomiokirkkoseurakunnan vanhoja ehtoollisvälineitä. Siirtoseurakuntien lakatessa v.1949 lopussa ehtoollisvälineet luovutettiin silloisen Keski-Helsingin, nykyisen tuomiokirkkoseurakunnan käyttöön. Kolehdin kantajina toimi Eljas Hietanen, Harriet Wilenius, Sirpa Kangas ja Lea Huikko. Messun jälkeen oli vuorossa Karjalan Liiton Uudenmaan piirin keittämät kahvit, karjalanpiirakoiden kera.  Juhla ohjelma alkoi piispa Seppo Häkkisen tervehdyksellä. Musiikkia tarjosi sopraano Anu Hälvä säestäjänään kanttori Pentti Ingerö. Juhlaesitelmän piti Teresa Töntsi "Kolme ikonia ja talvisota. Yhteislauluna karjalaisia kansansävelmiä. Karjalan Liiton puheenjohtajan Outi Örnin tervehdys. Anu Hälvän kaunis ja koskettava Laps´olen köyhän kauniin Karjalan. Päätössanat ja siunaus kotimatkalle arkkipiispa Leo. Yhdessä lopuksi Karjalaisten laulu.
Kahvituksesta huolehti Eevaliisa Kurki, Merja Autio, Eeva Hasunen ja Marianne Gahan.
Tilausuus oli ainutlaatuinen ja arvokas, upeassa Tuomiokirkossa sekä  Kryptassa.

 

"Juuremme Karjalassa" 18.2.2023

       

    

Uudenmaan piiri järjesti Karjalatalolla mahtavan iltapäivän "Juurillamme Karjalassa" 18.2.2023.
Aulassa oli kirpputori sekä Minna ja Arto laulattivat ja tanssittivat lapsia ja aikuisia. Lapsille oli myös virpomavitsojen tekoa.
Varsinainen ohjelma toteutettiin juhlasalissa, Liiton toiminnanjohtaja Terhi Pietiläinen toivotti kaikki tervetulleeksi.
Minna Karttunen ja Arto Rinne lauloivat kauniita karjalaisaiheisia lauluja.
Saimme kuulla Keravan Karjala-kuoron ja Karelia-kuoron upeaa laulua Mira Törmälän johdolla.
Ahti Kurri kertoi mitä sukututkimus on, mielenkiintoinen esitys ihmisten välisistä sukulaisuussuhteista ja sukujen historiasta ja miten päästä alkuun.
Tauon jälkeen oli vuorossa upea Finn Kanteleet orkesteri, saimme kuulla todella taidokasta kanteleen soittoa. Solistina oli upea Emilia Vesalainen-Pellas.
Lopuksi tuttuun tapaan kaikki yhdessä lauloimme Karjalaisten laulun.

 

Järjestöristeily 10.1.2023

Kuten yhdistystoiminnassa hyvin yleisesti, niin myös Karjalan Liiton Uudenmaan piirillä sekä jäsenseuroilla on se ongelma, että yhdistystoimintaan, yhdistysten hallituksiin on vaikea saada mukaan uusia aktiiveja ihmisiä. Yhteisöissä saattaa olla henkilöitä, jotka haluasivat mukaan, mutta heillä ei ole riittävästi tietoa, mitä puheenjohtajan, varapuheenjohtajan tai hallituksen jäsenen tehtäviin kuuluu taikka heiltä puuttuu rohkeutta ja itseluottamusta ilmoittautua mukaan toimintaan.
Uudenmaan piiri tarjosi jäsenistölleen järjestökoulutusta 10.1.2023 otsikolla"Minustako puheenjohtaja?", Koulutus tapahtui päiväristeilyllä Tallinnaan Viking XPRS-laivalla. Mukaan lähti 18 innostunutta osallistujaa. Heistä osa on jo mukana järjestötoiminnassa ja toiset aloittamassa jäsenseurojen uusissa hallituksissa.
Kaikille oli yhteistä oppia uutta ja kerrata vanhaa tietämystään.
Kurssin käyneiltä odotetaan aktiivisuutta osallistua Uudenmaan piirin ja sen jäsenyhdistysten luottamustehtäviin.
Koulutuksesta vastasivat Liiton varapuheenjohtaja Eevaliisa Kurki ja piirin puheenjohtaja Jaakko Lyytikäinen.

 

 

Uudenmaan piiri järjesti Keravan Keinukallion maisemissa
ulkoilupäivän 16.10.2022.  Mukavaa oli.