Valkjärven Pitäjäseura ry

Tervetuloa tutustumaan valtakunnallisen Valkjärven Pitäjäseuran toimintaan!

Lue lisää

76. Valkjärvi-juhla Lahdessa lauantaina 29.6.2024

Tänä kesänä Valkjärvi-juhla pidetään Päijät-Hämeessä Lahdessa.  Juhlamessu on Launeen kirkossa ja muu juhlaohjelma Lahden Upseerikerholla Hennalassa.

Juhlapäivän ohjelma:

Launeen kirkko, Tapparakatu 22

klo 10 Messu, saarna Juhana Sihvo

Lahden Upseerikerho, Upseerikerhonkatu 3:

klo 11- Lounas

klo 13 Valkjärven Pitäjäseura ry:n vuosikokous

klo 13.30 Päiväjuhla

klo 15- Kahvi

Lahdessa on juhlittu aiemminkin eli 1953, 1961, 1981 ja 1990. Lahdessa toimi pitkään Lahden Valkjärvikerho.

Tervetuloa juhlimaan ja tapaamaan tuttuja sekä sukulaisia läheltä ja kauempaa!
Valkjärven Pitäjäseura ry

75. Valkjärvi-juhla Jokioisilla lauantaina 1.7.2023

Valkjärvi-juhla Jokioinen 1.7.2023 kuvakertomus

Valkjärven viidennen kirkon muistelujuhla Jämsässä su 23.10.2022

Valkjärven viides kirkko 100 vuotta - esitys

74. Valkjärvi-juhlat pidettiin Juupajoella lauantaina 2.7.2022

Valkjärvi-juhlaa vietettiin Juupajoella 74. kertaa 2.7.2022.

Juhlapäivä alkoi jumalanpalveluksella Juupajoen kirkossa, jossa oli liturgina ja saarnasi pastori Sauli Keskinen. Kanttorina oli Vesa Tulivirta, joka johti myös Juupajoen kirkkokuoroa. Jumalanpalveluksen jälkeen oli kunniakäynti ja seppeleiden lasku lippuvartioineen sankarihaudalla ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkillä. Seppeleet lähetti Sirkka-Liisa Oikari.

Juupajoen koulukeskuksessa oli tarjolla maittava lounas. Aulassa oli esillä erilaisia myyntituotteita ja aikaa oli varattu haastamiseenkin. Pihamaalle oli tuotu Erkki Lensun taidokkaasti entisöimät Valkjärven kiessit ja sisällä oli esillä Eero Puurin maisemamaalauksia.

Ennen juhlaa pidettiin Valkjärven Pitäjäseuran vuosikokous, jossa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Hallitukseen valittiin uudeksi jäseneksi Ulla Liski eroa pyytäneen Hannu Iivosen tilalle.

Päiväjuhlassa oli juupajokelaiseen tapaan runsaasti musiikkia ja luonnikasta huumoriakin, esiintyjinä Touko ja Leena Mäkelä, Emilia Jokinen ja Severin Sekstetti. Tervehdyssanat lausui Juupajoen Karjala-Seuran puheenjohtaja Taru Iivonen. Juhlapuheen piti professori Matti Liski. Juupajoen kunnan tervehdyksen toi hyvinvointijohtaja Anne Tuovila. Ohjelmassa oli myös henkilökuva Valkjärvilaulun säveltäjästä Väinö Äikkäästä ja videokooste valkjärveläisten haastatteluista. Pitäjäseura muisti kahdeksaa toimijaansa Karjalan Liiton ansiomerkillä. Päätössanoissaan Pitäjäseuran puheenjohtaja Marja-Liisa Pessinen kutsui seuraavaan Valkjärvi-juhlaan Jokioisille. Juhlan juontajana oli Satu Kaakkomäki.

Juhlapäivä onnistui erinomaisesti. Lämpimät kiitokset kaikille järjestämiseen osallistuneille!

73. Valkjärvi-juhla pidettiin Jämsässä la 30.10.2021.

Valkjärvi-juhlaa päästiin vihdoin viettämään Jämsässä 30.10.2021 pitkän tauon jälkeen. Edellisen kerran oli juhlittu Keuruulla kesällä 2019. Juhlaväkeä oli runsaasti, päivä oli juhlavan lämminhenkinen, ohjelma monipuolinen ja tarjoilut erinomaisia. Oli mukavaa tavata tuttuja ja haastaa pitkästä aikaa. Lämpimät kiitokset jämsäläisille järjestäjille!

Ennen päiväjuhlaa pidettiin pitäjäseuran sääntömääräinen vuosikokous. Seuran kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin Hannu Iivonen. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Liisa Vesterinen ja Marja Virtanen.  Kuvia juhlapäivästä löydät tästä linkistä.

 

Pitäjäseura valittiin Karjalan Liiton viikon seuraksi

Katso tarkemmin tästä linkistä.

Valkjärven Pitäjäseura ry:n vuosikokous ja oheisohjelma  19.8.2020 Ypäjä      

Valkjärven Pitäjäseura piti vuosikokouksen ja hallituksen järjestäytymiskokouksen elokuussa Ypäjällä -valkjärveläisten keskeisessä talvisodan evakkopitäjässä. Kokouspäivän oheisohjelmana oli muistohetki kirkkomaalla, evakkoajan muistelu seurakuntakodissa sekä tutustuminen kirkkoon ja veteraanitupaan. Kirkkomaalla puhui koskettavasti emeritusprofessori Jouko Sihvo. Laskimme seppeleet sankarivainajien ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkeille ja muistimme kukkavihkoilla kahdeksaa valkjärveläistä talvisodan sankarivainajaa.

Joulun 1939 lähestyessä Ypäjälle tuli lähes yhtä paljon evakkoja kuin pitäjässä oli asukkaita. Seurakuntakodissa Pekka Moisander kertoili mielenkiintoisesti evakkojen sijoittumisesta ja evakkoajasta. Kuulimme myös omakohtaisia kokemuksia ja jälkipolville kerrottuja tarinoita.  Tänä kesänä ei voitu kotiseutumatkailla eikä viettää pitäjäjuhlia, mutta tästä tilaisuudesta muodostui lauluesityksineen pieni juhla.  Osallistujia oli nelisenkymmentä eri puolilta Suomea. Ypäjän Karjalaisseura ja Ypäjän seurakunta toteuttivat kanssamme mieleenpainuvan muistojen matkan.

Lisää valokuvia löydät tästä linkistä

 

 

 

Perinteenkeruu

Muistojen keruun tuloksena Pääkaupungin Valkjärveläiset ry puuhamiehenään professori AImo Inkiläinen on saanut valmiiksi kirjan Valkjärven Muisteloita Entisiltä ja nykyisiltä asuinsijoilta. Kirja julkaistiin Valkjärvi-juhlassa Keuruulla. Kirja on tällä hetkellä loppuunmyyty. Postitse toimitettuna kirjan hinta on toimituskuluineen 30 euroa.

Lue lisää

Valkjärven entisen kirkon alueen ja sotilashautausmaan suojaaminen ja kehittäminen ympäristöineen

Puheenjohtaja Marja-Liisa Pessisen johdolla asiasta on käyty alustavia keskusteluja marraskuussa 2018 Mitshurinskojen aluehallinnon ja kyläneuvoston edustajan Tatjana Pavlovan kanssa.

Lue lisää

Valkjärvi-säätiön opiskelija-avustukset

VALKJÄRVI-SÄÄTIÖN OPISKELIJA-AVUSTUKSET 2022 HAETTAVISSA Valkjärvi-säätiö voi jakaa hakemuksesta avustuksia valkjärveläistaustaisille ammattiin tähtäävää tutkintoa suorittaville opiskelijoille. Hakemus on vapaamuotoinen ja siihen on liitettävä oppilaitoksesta saatava todistus opiskelusta sekä virkatodistus tai digi- ja väestötietovirastosta saatava todistus, josta käy ilmi suora polveutuminen valkjärveläisistä isovanhemmista. Säätiön hallitus käsittelee saapuneet hakemukset vuosikokouksessaan maalis-huhtikuussa 2022, mikäli koronapandemia ei aiheuta rajoituksia kokouksen pidolle. Ajankohta tarkentuu myöhemmin. Hakemukset liitteineen on toimitettava mieluiten sähköpostilla timo.talikainen@meili.fi viimeistään 28.2.2022 mennessä PDF-muotoisina tiedostoina (ei valokuvina). Lisätietoja avustuksista antaa säätiön asiamies Timo Talikainen, puh. 050 3100491 tai em. sähköpostitse. Määräajan jälkeen saapuneiden hakemusten käsittelystä hallitus päättää tapauskohtaisesti erikseen. Määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset asetetaan etusijalle mahdollisia avustuksia myönnettäessä. Hakemuksessa on mainittava hakijan posti- ja sähköpostiosoite päätöksen tiedoksiantoa varten ja mielellään pankkitilin numero avustuksen suorittamista varten. Säätiön hallitus pidättää oikeuden päättää apurahojen jakamisesta tai jakamatta jättämisestä sekä apurahojen suuruudesta, joten haettavaa summaa ei tarvitse hakemuksessa erikseen ilmoittaa.

Lue lisää

Valkjärven kirkkomaan hoito

Valkjärven kirkonmäellä pidettiin kunnostuspäivä kuuden pitäjäseuran talkoolaisen voimin 16.5.2019. Raivattiin puustoa, leikattiin ruohoa, haravoitiin ja siistittiin aluetta sekä maalattiin aitaa ja ristiä. Aurinko paistoi, käki kukkui ja kottarainen valvoi työskentelyä. Lämmin kiitos ahkerille talkoolaisille: Aimo Inkiläinen, Pauli Inkiläinen, Kari Korpela, Taneli Kymäläinen, Marja-Liisa Pessinen ja Riitta Vanhanen

Lue lisää

 

 

< huhtikuu 2024 >
matiketopelasu
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12