Kirvu-Kerho ry:n toimintaa

Kirvu-Kerho ry järjestää Karjalatalolla tarinailtapäiviä yhdessä hiitolaisten, kaukolaisten ja Viipurin Läänin pyhäjärveläisten kanssa. Tilaisuuksiimme ovat myös muut tervetulleita.

Tarinailtapäivissä on ohjelmaa, kahvit, karjalanpiirakoita tai pullaa tms. Lisäksi pidetään kesällä yhteislaulutilaisuus Karjalaisten kesäkodilla Jollaksessa sekä marras- tai joulukuussa yhteiset joulujuhlat.

Vuosien mittaan kirvulaisten järjestämien iltojen /iltapäivien esitysten aiheita ovat olleet mm. Konevitsan luostari, Aallon kirjasto Viipurissa, Kirvun luonnonparantola, entisajan ja pula-ajan ruuat (uunipuuro- ja sikurikahvitarjoiluineen), mitä Kirvusta löytyy internetistä (mm. vanhat tiluskartat) sekä nyky-Kirvussa asuvien venäläisten haastatteluja siitä, mitä Kirvussa on tapahtunut vuoden 1944 jälkeen. Aiheita saa vapaasti ehdottaa seuraavaksi vuodeksi.

 

Vuoden 2024 ohjelmaa


 

Tarinailtapäivät

Pidämme tarinailtapäivät yleensä Wiipurisalissa, Karjalatalo 3. kerros, klo 15- n. 17 (18). Ohjelmassa on kahvit ja esitys etukäteen ilmoitetusta aiheesta. Kahviraha on 5 €. Lopuksi lauletaan Karjalaisten laulu. Arpajaiset on päätetty lopettaa muulloin, mutta joulujuhlassa ne pidetään.


 

Elokuussa laulajaiset Jollaksessa

Tiistaina 20. elokuuta klo 14 alkaen Karjalaisten kesäkodilla Jollaksessa, Meri Perttilan polku 8. Lauletaan, syödään, juodaan kahvia.

su 15. syyskuuta klo 15 tarinailtapäivä

Pyhäjärveläiset järjestävät ohjelman.

su 20. lokakuuta klo 15 tarinailtapäivä

Kirvu-kerho järjestää ohjelman. Aihe "Jälleen kotona 1941-1944". Elämä jatkosodan aikaan Kirvussa, Hiitolassa, Kaukolassa, VpL Pyhäjärvellä. Olitko itse siellä silloin? Missä kunnossa sukusi rakennukset olivat, kun pääsitte sinne? Missä kunnossa pellot? Ehditkö käydä koulua siellä? Mitä leikitte? Kranaatinheittoa..? Oliko desantteja? Oliko teillä venäläistä sotavankia töissä? Mitä muistat kuulleesi sukulaisiltasi?

su 17. marraskuuta klo 15 tarinailtapäivä

Hiitolaiset järjestävät ohjelman.

Joulujuhla su 8. joulukuuta klo 15