Äyräpään Pitäjäseura ry

              

Tervetuloa Äyräpään Pitäjäseuran kotisivuille.

 

Yhdistys toimii entisen Äyräpään kunnan alueella asuneiden ja heidän jälkeläistensä sekä karjalaisuudesta kiinnostuneiden yhdyssiteenä. Lisäksi sen tehtävänä on koota ja tallettaa Äyräpään historiaan liittyviä kulttuuriarvoja ja muuten vaalia kotiseudun historiaa ja perinteitä. Äyräpään Pitäjäseura on perustettu 1949 ja se on Karjala Liiton jäsenjärjestö.

Sivuillamme kerrotaan pijäseuran toiminnasta ja Äyräpään pitäjän historiasta, kylistä ja Äyräpäässä käydyistä sekä talvi- että jatkosodan ratkaisevista päätöstaisteluista. Mukana on myös runsas valokuva-aineisto. Äyräpäässä luonto on poikkeusellisen monimuotoinen.

Rikas lintujärvi, Äyräpäänjärvi, kuului osittain pitäjän alueeseen, jonka Vuoksen virta halkaisi kahtia. Sivuilla esitellään myös alueen nykyisiä nähtävyyksiä ja tapahtumia.Suomen Ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle Ukrainan sodan vuoksi. Karjalan Liitto ry on keskeyttänyt toistaiseksi kaikki yhteistyöhankkeet venäläisten toimijoiden kanssa. Näiden vuoksi Äyräpään Pitäjäseura ry ei myöskään tee tällä hetkellä virallista yhteistyötä eikä matkoja Venäjälle. Jäsen voi edustaa Äyräpään Pitäjäseuraa Venäjällä ainoastaan virallisen valtioidenvälisen delegaation edustajana, johon on valtuutus Pitäjäseuran hallitukselta.

 


Kannanotto Ukrainan sodasta kärsivän kansan puolesta

Äyräpään Pitäjäseura ry kokee suurta myötätuntoa Ukrainan kansaa ja sotaa pakenevia naisia ja lapsia kohtaan. Äyräpääläiset joutuivat muiden karjalaisten tapaan 83 vuotta sitten puna-armeijan hyökkäyksen kohteeksi ja pakenemaan kodeistaan, kuten ukrainalaiset nyt.

Äyräpään Pitäjäseura ry osoittaa tukensa lahjoittamalla 1500 euroa UNICEFin kautta hädänalaisten ukrainalaisten lasten auttamiseksi.

Lahdessa 8.3.2022
Kansainvälisenä naisten päivänä

Äyräpään Pitäjäseura ry


liity

liity äyräpään pitäjä seuran jäseneksi

Lue lissää!

Äyräpää

Lue lisää

Tapahtumat

Seuran tapahtumia

Lue lisää

Yhteystiedot

tässä yhteys tiedot

Lue lisää

Tuoteet

Lue lisää

 

 

 

 


 

< helmikuu 2024 >
matiketopelasu
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10