Lumivaara-Seuran tapahtumat



Lumivaara-Seura järjestää matkan Viroon 12.-15.8.2024

12.08.2024 00:01 - 15.08.2024 23:59 | Tartto ja Peipsijärvi, Viro

KESÄMATKA TARTTOON JA PEIPSIJÄRVELLE

Lumivaara-Seura järjestää matkan Viroon  12.-15.8.2024
Tutustumme tämän vuoden Euroopan kulttuuripääkaupunki Tarttoon sekä Viron itäosassa sijaitsevaan Peipsijärven alueeseen.

 

Matkan hinta 485 €/hlö/2hh. Jäsenille 40 € alennus hinnasta.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: 040-8203289 Aino-Maija Alkula tai am.alkula@gmail.com

Lähtöpäivän aikana matkaamme Helsinkiin, josta laivalla Tallinnaan. Ruokailemme laivan buffet-pöydässä. Matka jatkuu suoraan Tarttoon, jossa majoitumme ydinkeskustassa olevaan hotelliin. Iltaohjelma on vapaa.

Aamiaisen nautittuamme alkaa kolmisen tuntia kestävä tutustuminen Tarttoon suomenkielisen oppaan johdolla. Teemme kierroksen sekä bussilla että osittain kävellen. Kierros päättyy Viron kansallismuseoon, jossa oppaan johdolla tutustumme sekä museoon että itse erikoiseen rakennukseen. 
Iltapäivä vapaa, jolloin ehtii käydä vaikka kylpylässä tai tiedekeskus AHHAA:ssa. Hotellimme lähellä sijaitsevat myös kasvitieteellinen puutarha, 1600-luvulla perustettu yliopisto, kävelykatu, tori ja erilaiset ostospaikat. Päivällinen syödään hotellilla ja loppu ilta on vapaata aikaa.

Aamiaisen jälkeen lähdemme jälleen liikkeelle. Matkaamme Viron itäosaan Peipsijärven alueelle, joka on kuuluisaa sipulinviljelyaluetta. Ajamme ns. Sipulitietä, joka myötäilee Peipsijärven rantaa. Lounastamme Alatskiven kartanossa, joka on myös Sipulitien keskus.
Peipsijärven alue on tunnettu myös ns. vanhauskoisten ortodoksien asuinalueena. Tutustumme oppaan johdolla heidän elämäänsä ja tapoihinsa sekä vierailemme vanhauskoisten museossa.
Paluu Tarttoon, jossa illan ohjelma vapaa.

Paluumatka alkaa aamiaisen jälkeen. Ajo Tallinnaan, laivamatka ja kohti kotia. Matkalla ruokailemme Tei-Tuvalla Ikaalisissa.

Matkatoimistomme on Saarikoski Travels.                    

Tervetuloa matkaamaan kanssamme!