Yhteystiedot:
turunkarjalaseura@gmail.com 

TILAVARAUKSET juhlia ja tapahtumia varten:
tks.varaukset@gmail.com tai
p. 044-2406 360

SEURAN KERHOT JA TOIMINTARYHMÄT
Kerhojen kokoontumiset ja harjoitukset ovat pääsääntöisesti Turun Karjalatalolla, os. Itäpellontie 2, Turku.
 

TURUN KARJALAKUORO
Turun Karjalakuoro on perustettu 12.10.1945 ja toiminta jatkuu edelleen aktiivisena. Kuoro on perinnerikas n. 50 laulajan sekakuoro, jonka ikähaitari on laaja. Monipuolisessa ohjelmistossa on laulelmia, kansanlauluja, karjalaisaiheisia lauluja, viihdemusiikkia, joululauluja ja hengellisiä lauluja ym. Esiintymisiä on useita kertoja vuodessa.
Kuoroomme mahtuu mukaan uusia laulajia! Harjoitukset ovat joka torstai klo 18.30-21.00 Turun Karjalatalolla. Kuoron kotisivuilta löydät tarvittavat yhteystiedot: http://www.turunkarjalakuoro.fi
 

KÄSPAIKKAKERHO ylläpitää perinteisiä karjalaisia käsityömuotoja. Opettelemme ja opetamme esim. neulakinnastekniikkaa, etupistokirjontaa, ketjuvirkkausta, nauhojen kudontaa jne. Yritämme löytää tapoja käyttää vanhoja tekniikoita uudella tavalla.Tärkeän hetken toimintaan muodostavat yhteiset kahvihetket kerhoiltoina. Pohdimme elämän viisauksia ja haastellessa tulevat tutuiksi monet perinteet eri puolilta Karjalaa. Osallistumme myös erilaisiin näyttelyihin, markkinoihin ja messuihin asettamalla esiin kerhossa tehtyjä käsitöitämme.

Käspaikkakerhon yhteyshenkilöt: Tuula Ahtiainen 050 - 3040 605 tuula.ahtiainen@gmail.com Sari Suuronen 040 - 5354 463 sari.suuronen@gmail.com
 

TURUN KARJALAINEN NÄYTTÄMÖ Turun Karjalainen Näyttämö on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1984. Ohjelmistossa ovat olleet etusijalla karjalaisaiheiset näytelmät. Ensi-iltoja on ollut n. 25 kpl. Harrastajia on mukana esityksestä riippuen 5-15 henkilöä, ikähaarukalla 15-65 v. Uusia harrastajia mahtuu mukaan toimintaan! Varsinaisten näyttelijöiden lisäksi lavastuksesta ja puvustuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita! Tällä hetkellä TKN etsii uutta ohjaajaa. Olisitko kiinnostunut pestistä?

Kysy lisätietoja: turunkarjalaseura@gmail.com

 

TANHUKERHO KRUUGA Kerhon ohjelmistoon kuuluu kansantansseja maan kaikilta alueilta, mutta karjalaiset tanssit ovat esillä tavallista enemmän. Ryhmä painottaa esiintymisissään eloisuutta, luonnollisuutta ja improvisaatiota. Kruugan harjoitukset järjestetään Turun Karjalatalolla syyskuusta toukokuuhun keskiviikkoisin klo 17.30-19.30.
Uudet jäsenet voivat tulla suoraan harjoituksiin tai kysyä tarkempia tietoja alla mainituilta yhteyshenkilöiltä. Karjalaiset sukujuuret tai aikaisempi kansantanssien tuntemus eivät ole tarpeellisia, mutta perustanssitaito (valssi, jenkka yms.) on hyödyllinen. Esitykset: Ryhmää voi tilata esiintymään yhteyshenkilöiltä. Valittavana on erilaisia 15-45 minuutin ketjuja tilanteen mukaan.

Yhteyshenkilöt: Pj. Tapio Eerola p. 041 - 4336 142 Ohjaaja: Anita Peltonen p. 0400 - 994 112 tai anita.peltonen@pp.inet.fi

 

KEITTIÖKERHO WATRUSKAT
Keittiökerho Watruskat huolehtii Turun Karjalatalon tapahtumien tarjoiluista.
Kysy lisätietoja: marja-liisa.pessinen@gmail.com


NAISTENKERHO JA VELJESPIIRI

Naistenkerho ja Veljespiiri kokoontuvat muutaman viikon välein Turun Karjalatalolle kahvittelemaan ja huastelemmaa mitä mielee tulloo. Kerhot kokoontuvat päiväsaikaan.
Jos haluat osallistua tällaiseen rentoon toimintaan, kysy lisätietoja: riitta.leinonen@saunalahti.fi tai p. 041-437 2211 


PERINNEPIIRI

Kerran kuukaudessa kokoontuva Perinnepiiri on seuran uusin toimintamuoto. Vapaamuotoisissa tapaamisissa jutellaan kaikenlaisista karjalaisuuteen liittyvistä asioista ja aiheista. Pidemmän tähtäminen tavoitteena on perinteen siirtäminen ja säilyttäminen tuleville sukupolville. Perinnepiirin osallistujien ikähaarukka on laaja ja mukaan mahtuvat kaikki kiinnostuneet.

Kysy lisää: turunkarjalaseura@gmail.com