Hyvät Torkkelin Killan jäsenet!
Killan lounaskokoukset alkavat entiseen tapaan markkinakeskiviikkoisin kello 12–14. Paikkana on edelleen Lahden Konserttitalon Hulda-ravintola, mutta poikkeuksellisesti syyskaudella Sirpo -sali, Sibeliuksenkatu 8. Sisäänkäynti konservatorion pääovesta (hissi on ovesta vasemmalla). Lounaan jälkeen siirrymme Sirpo -saliin klo 12.45 jatkamaan omaa ohjelmaamme. Lounaan sopimushinta kiltalaisille on 11,40 €. Lounaiden yhteydessä on edelleen kirja-arpajaiset, arvan hinta 2 €.

Lounaskokoukset syyskaudella:
Keskiviikko 6.9. Lounaan jälkeen Karjalan Liiton puheenjohtaja Martti Talja kertoo liiton ajankohtaisista asioista.
Keskiviikko 4.10. Leena Kaartinen kertoo Afganistanin matkastaan kesällä 2023. Esityksen jälkeen jäsenten esittäytymiskierros, jossa jokainen kertoo lyhyesti (max 2 min.) taustastaan.
Keskiviikko 1.11. Maija-Leena Pusa kertoo taidemaalari ja professori Unto Pusan tauluista ja suvun historiasta.
Keskiviikko 13.12. vietämme pikkujoulua, joulumusiikin ja torttukahvien merkeissä.


Killan lukupiiri jatkaa toimintaansa Lahden pääkirjaston Kaarna-kabinetissa keskiviikkona 13.9. klo 17–19, jolloin käsitellään kirjaa Tutkimaton Boris Sirpo. Uudet kiinnostuneet olkaa yhteydessä Hannele Varpilaan, salahelmet2@gmail.com tai Liisaan, jotta saatte tiedotteet.

Maanantaina 9.10. on Killan järjestämä kaikille avoin yleisötilaisuus klo 18-20, jossa Tiina Lehtonen ja Laila Tarpila kertovat kirjansa perusteella aiheesta "Tutkimaton Boris Sirpo ja Viipurin musiikin menestystarina". Paikka on Kino Iiris, Saimaankatu 12, Lahti. Tule ja tuo ystäväsikin mukanasti.

Sunnuntaina 8.10. on Kivennapa-Säätiön 70 vuotisjuhlaseminaari Helsingissä Karjalatalolla klo 13–17. Kiltalaiset ovat sinne tervetulleita, ilmoittautuminen kahvitarjoilun takia 1.10. mennessä Matti Höltälle.

Keskiviikkona 11.10. saa ensi-iltansa Kivennapa-Säätiön ja Lahden Diakoniaopiston Theatrum Olgan elokuva ”Sydämen arkeologia - Kyl myö selvitään”. Kilta ja kiltalaiset ovat antaneet tietoja elokuvan sisältöön. Esitykset ovat torstaina 12.10. sekä sunnuntaina 15.10. klo 12. Paikka on Kino Iiris.

Perjantaina 27.10. on Helsingissä Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6) XIV Viipuri-tutkimuksen päivä klo 12–17, aiheena ”Eurooppalainen kaupunkikohtalo: Viipuri toisessa maailmansodassa.” https://vsks.net/toiminta/viipuri-tutkimuksen-paiva Päivän aikana kuullaan eri tutkijoiden artikkeleja elämästä Viipurissa sekä talvi- että jatkosodan aikana. FT Hannu Heikkilän artikkelin perustuu suurimmaksi osaksi kiltalaisten Viipurista sodan ajalta säilyneisiin kirjeisiin.

Lauantaina 28.10. on Hollo ja Martta festivaalien Karjalainen sadonkorjuujuhla klo 18 Hollolan Nuorisoseurantalo Kukko, Vanha Tampereentie 124, Hollola, Juhlapäivällinen ja ohjelma 30 €.

Syyskauden ohjelmista tarkemmin lounaskokouksissa.

Tapaamisiin!
Liisa Montin, pj., 045 139 3075 Matti Hölttä, sihteeri/rahastonhoitaja, 044 207 2042
Maanantaina 9.10. on Killan järjestämä kaikille avoin yleisötilaisuus klo 18–20, jossa Tiina-Maija Lehtonen ja Laila Tarpila kertovat kirjansa perusteella aiheesta ”Tutkimaton Boris Sirpo ja Viipurin musiikin menestystarina.” Paikka on Kino Iiris, Saimaankatu 12, Lahti. Tule ja tuo ystäväsikin mukanasi!