Sukukirje 2014

Terveisii Kotkartanolt!

Vuoksenrannan kirkonmäellä vietettiin evakkoon lähdön muistojuhlaa kesäkuun alussa, jolloin tuli kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun karjalainen kansa aloitti vaelluksen kohti uusia asuinsijoja. Meitä oli kolmisen sataa osallistujaa todistamassa, että karjalaiset juuremme eivät ole unohtuneet, vaikka tuon evakkomatkan tehneet alkavatkin olla pieni vähemmistö juhlakansasta.

Sukukokous ja kostit

Kokoonnumme tämän vuoden sukukokoukseen ja kosteihin sunnuntaina 24.8.2014 klo 12.00 Asikkalassa Urajärven kartanossa. Päivän ohjelma alkaa kartanon kahvilassa nautittavalla lohikeittolounaalla (laktoositon). Kahvilan tiloissa pidettävän kokouksen jälkeen tutustumme kartanoon ja sen pihapiiriin. Ilmoittaudu ruokajärjestelyjä varten 15.8.2014 mennessä Eevi Pöystille puh. (03) 766 2915 arkipäivisin ja 0400 255 332 muina aikoina. Ilmoita myös, mikäli noudatat erityisruokavaliota. Päivän ohjelman hinta on aikuisilta 20 euroa ja lapsilta (5 - 12 v.) euron per ikävuosi. Maksu sisältää lounaan ja kokouskahvin sekä museon sisäänpääsyn ja opastuksen.

Internet-sivut

Seuran verkkosivuston uusi osoite on www.jantusensukuseura.fi. Aiemmin käytetty Suomen Sukututkimusseuran palvelu päättyy syyskuussa 2014. Sivustolla on hallituksen jäsenten henkilökohtaiset yhteystiedot. Yhteyden hallitukseen saa myös Palaute sukuneuvostolle -osion kautta.

Karjala DNA -hanke

sukututkimuksen kautta on mahdollista saada lisätietoa omista, suvun sekä alueen muiden sukujen juurista pitemmälle kuin perinteisen sukututkimuksen keinoin on mahdollista. Suomessa on jo jonkin aikaa toiminut Suomi DNA -hanke, ja osana hanketta on käynnistymässä Karjala-taustaisiin sukuihin keskittyvä Karjala DNA -hanke. Olen yhdessä isäni kanssa lähdössä mukaan hankkeeseen. Jos olet kiinnostunut asiasta, niin ota yhteyttä. Lisätietoja geneettisestä sukututkimuksesta saat esimerkiksi osoitteesta http://www.kurrinsuku.net

Sukuseuran tuotteet

Sukuseuran tuotteisiin voit tutustua ja tilata niitä verkkokaupassamme. Kaikkia tuotteita on myynnissä myös kokouksen yhteydessä Urajärvellä. Tarvittaessa toimitamme tuotteita myös postitse. Tällöin lähetyksiin lisätään toimituskulut.

Jäsenmaksu 2014

Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille lokakuun loppuun mennessä. Osoitemuutokset voi ilmoittaa Jäsentietojen muutos -lomakkeella.

Lämpimiä kesäpäiviä kaikille - tavataan Urajärvellä!

 

Helsingissä heinäkuussa 2014
Seija Halme