Sukukirje 2010

Hyvä sukulainen!
Terveiset Karjalaisilta Laulujuhlilta Helsingistä! Myös sukuseuramme oli mukana monisatapäisessä kulkueessa, joka kulki Senaatintorilta läpi aurinkoisen Helsingin Töölössä järjestettyyn pääjuhlaan. Värikkäässä kulkueessa oli yli 150 lippua, jotka edustivat pitäjäseuroja, alueellisia karjalaseuroja, sukuja ja erilaisia harrasteyhdistyksiä. Ja laulu raikui.

Juhlat todistivat taas kerran sen, että karjalaisperinne ei häviä. Se toki uudistuu siirtyessään polvelta toiselle - ja hyvä niin.

Sukukokous ja kostit
Sukukokous pidetään sunnuntaina 5.9.2010 Hartolassa. Päivän ohjelma on klo 11.00 Tapaaminen Koskipään kartanossa Itä-Hämeen museon pihassa, jossa museon johtaja Vesa Järvinen on meitä vastassa. Tutustumme erityisesti kartano-rakennuksen toisessa kerroksessa olevaan Vuoksenranta -osastoon. 12.30 Siirtyminen kokouspaikalle Linna-Hotelliin, Kaikulantie 86. Hotelli sijaitsee noin kilometrin päässä museolta.
13.00 Lounas
14.00 Vuosikokous
15.00 Iltapäiväkahvi, arpajaiset ja seurustelua
16.30 Tilaisuus päättyy


 

Ruokajärjestelyjä varten tulee kosteihin ilmoittautua 25.8.2010 mennessä Eevi Pöystille puh. arkipäivisin (03) 766 2915 ja muina aikoina 0400 255 332. Ilmoita myös, jos noudatat erityisruokavaliota.

Päivän ohjelman hinta on aikuisilta 13 euroa ja lapsilta (5 -12 v.) euro / ikävuosi. Maksu sisältää museon sisäänpääsyn ja opastuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Tilaisuudessa järjestetään entiseen tapaan myös arpajaiset, joten arpajaisvoitot ovat tervetulleita.

Ennakkotietoa sukumatkasta 2011
Sukuseura täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden merkeissä järjestetään kaksipäiväinen sukumatka 13-14. elokuuta 2011 Kaskiselkään. Matkan yhteydessä pidämme myös vuosikokouksen ja seuran 20-vuotisjuhlan.

Alustavan suunnitelman mukaan lähdemme matkaan aikaisin lauantaiaamuna. Vietämme päivän Viipurissa ja myös yövymme siellä. Sunnuntaiaamuna matkaamme Kaskiselkään, jossa on mahdollisuus omaehtoiseen retkeilyyn vanhoilla kotipihoilla ja poluilla. Palaamme illansuussa Suomeen.

Ota asia puheeksi läheistesi kanssa jo hyvissä ajoin, jotta kaikki saavat aikataulunsa sovitetuksi. Tavoitteena on saada matkaan 2-3 bussillista meitä ”kaskisoisii jälkeläisii” palaamaan juurille pieneksi hetkeksi. Tämä on helppo tapa antaa juurihoitoa seuraaville polville!

Jäsenille lähetetään keväällä hyvissä ajoin matkaa koskevaa tietoa ja ohjeet ilmoittautumisesta. Samat tiedot tulevat löytymään myös verkkosivuiltamme. Sukuneuvoston jäsenet ottavat mielellään vastaan ideoita ja toiveita matkajärjestelyihin liittyen. Myös verkkosivujen kautta voi lähettää kysymyksiä ja ideoita matkasta.

Internet-sivut
Sukuseuran sivuille on linkki Karjalan Liiton sivuilta sekä Suomen Sukututkimusseuran sivuilta. Sivuja päivitetään tarvittaessa, muutamia kertoja vuodessa.

Sukuseuran tuotteet
Sukuseuran nimikkopostimerkkejä on saatavissa 20 merkin arkkeina. Postimerkki on arvoltaan 1. luokan ikimerkki ja sitä voidaan käyttää postimaksuna tavallisissa postilähetyksissä (enimmäispaino 50 g). Arkin hinta on 29 euroa. Omalla postimerkillä varustettua postia on mukava saada ja lähettää!

Sukukirjaamme ”Kaskiselän Jantuset” on myös edelleen saatavissa. Kirjan hinta on vain 30 euroa. Kirja on hyvä lahja kaikille, joilla sitä ei vielä ole.

Kipsistä sukuvaakunaa on myös saatavissa muutamia kappaleita hintaan 40 euroa.

Kaikkia tuotteita on myynnissä syyskosteissa Hartolassa. Tarvittaessa toimitamme tilaukset jälkikäteen postitse. Tällöin lähetyksiin lisätään postikulut.

Jäsenmaksut
Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 12 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille elokuun loppuun mennessä. Ilmoitattehan osoitteenmuutoksista rahastonhoitaja Paula Pöystille, jonka yhteystiedot ovat sukuneuvoston sivulla.

Lämpimiä kesäpäiviä kaikille - tavataan Hartolassa!

Sipoossa heinäkuussa 2010
Seija Halme