Sukukirje 2009

Heissan sukulaiset!
Terveiset Teille kaikille suvun vanhoilta asuinsijoilta! Meitä oli kolmisensataa juhlijaa ja kymmenittäin suvun jäseniä paikalla, kun vietimme Karjalasta lähtemisen 65-vuotismuistojuhlaa Vuoksenrannan kirkolla kesäkuun toisena sunnuntaina. Juhlapuhujana oli pääministeri Matti Vanhanen ja tilaisuuden juontajana Martti Talja – molemmat sukumme jäseniä!

 

Yhteiset juuret yhdistävät myös meitä, joille ensimmäiset "muistot" Karjalasta ovat vanhempiemme tai isovanhempiemme kertomusten kautta syntyneet mielikuvat. Karjalaisperinne siirtyy ja muuttuu, mutta ei häviä. Tätä perinnetyötä on osaltaan myös sukuseuratoiminta.

Sukukokous ja kostit
Sukukokous pidetään lauantaina 19.9.2009 Porvoossa. Päivän ohjelma on
klo 11.15 Tapaaminen Tuomiokirkon pihalla, jossa opas kertoo meille kirkon historiasta. Käynti kirkossa, kunhan seurakunnan toiminta sen sallii.
11.45 Siirtyminen kokouspaikalle: Piispankatu 30, Cafe Cabriole, yläkerta. Kahvila sijaitsee torin reunassa ja sinne on 10 minuutin kävelymatka kirkolta.
12.00 Lounas
13.00 Vuosikokous
14.30 Iltapäiväkahvi, arpajaiset ja seurustelua
16.00 Tilaisuus päättyy

 

Ruokajärjestelyjä varten tulee kosteihin ilmoittautua 1.9.2009 mennessä Helvi Jaaramolle puh. (03) 766 1889. Ilmoita myös, jos noudatat erityisruokavaliota. Ruokailun hinta on aikuisilta 25 euroa ja lapsilta (5 -12 v.) 10 euroa. Maksu sisältää opastuksen kirkolla, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Tilaisuudessa järjestetään entiseen tapaan myös arpajaiset, joten arpajaisvoitot ovat tervetulleita.

Sukuseuran tuotteet
Sukuseuran nimikkopostimerkkejä on saatavissa 20 merkin arkkeina. Postimerkki on arvoltaan 1. luokan ikimerkki ja sitä voidaan käyttää postimaksuna tavallisissa postilähetyksissä (enimmäispaino 50 g). Arkin hinta on 29 euroa. Omalla postimerkillä varustettua postia on mukava saada ja lähettää!

Sukukirjaamme ”Kaskiselän Jantuset” on myös edelleen saatavissa. Kirjan hinta on vain 30 euroa. Kirja on hyvä lahja kaikille, joilla sitä ei vielä ole.

Kipsistä sukuvaakunaa on myös saatavissa muutamia kappaleita hintaan 40 euroa. Kävin heinäkuun alussa Saksassa, ja sielläkin oli sukuvaakuna esillä.

Kaikkia tuotteita on saatavissa rajoitetusti syyskosteissa Porvoossa. Tarvittaessa toimitamme tilaukset jälkikäteen postitse. Tällöin lähetyksiin lisätään postikulut.

Internet-sivut
Jantusen sukuseuran nettisivut avattiin viime syksynä. Sivujen osoite on http://suvut.genealogia.fi/jantunen/. Sivustolle on linkki Karjalan Liiton sivuilta sekä Suomen Sukututkimusseuran sivuilta.

Työn alla on edelleen suvun kantatalojen jakautumista esittelevä osio teksteineen ja valokuvineen. Kaikki tähän liittyvä aineisto on tervetullutta osoitteeseeni, joka on sukuneuvosto sivulla.

Jäsenmaksut
Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 12 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille elokuun loppuun mennessä. Ilmoitattehan osoitteenmuutoksista rahastonhoitaja Paula Pöystille, jonka yhteystiedot ovat sukuneuvosto sivulla.

Tapaamisiin Porvoossa!

Sipoossa heinäkuussa 2009
Seija Halme