Kuva:Luovutettu Karjala

9.-12.6.2019

Jääski-seuran matka Laatokan Karjalaan

KÄKISALMI - SORTAVALA - VALAMO

Jääski-seura järjestää ensi kesänä opastetun matkan Laatokan Karjalaan.

Neljän päivänä matkalla käydään Käkisalmessa ja Sortavalassa. Mahdollisuus vierailla Valamon luostarissa. Reitti kulkee monen luovutetun Karjalan pitäjän kautta.
Oppaana historiaopas Kyösti Toivonen.

Matka käynnistyy Helsingistä, josta ajetaan  Helsingistä Imatran, Jääsken, Antrean, Kirvun ja Räisälän kautta Käkisalmeen
Päivällinen nautitaan ja yövytään uudessa, hyvin modernissa Tochka Na Karte – lomakeskuksessa Laatokan rannalla.

Maanantain ohjelmassa on Kaukola, Hiitola, Kurkijoki, Lumivaara, Jaakkima, Lahdenpohja ja Sortavala. Kaksi seuraavaa yötä vietetään ja päivälliset nautitaan aivan kaupungin keskustassa sijaitsevassa Kaunis-hotellissa.

Tiistaina on kaksi vaihtoehtoista retkeä
Tiistaina voi valita vaihtoehtoisesti Kyöstin vetämän bussiretken, joka kulkee Harlun, Läskelän, Suistamon ja Loimolan kautta Suojärvelle, paluumatka Sortavalaan Murheenristin kautta. 


Toinen vaihtoehto on laivaretki Valamoon, jossa tutustutaan luostarioppaiden ohjaamana luostariin ja Jerusalemin skiittaan, pieni konsertti ja lounas.

Keskiviikkona ajetaan Kaalamon kautta Ruskealaan, tutustutaan mielenkiintoiseen marmorilouhimoon, nautitaan lounas ”Herrankukkarossa”, ylitetään raja Niiralassa ja palataan Runon ja Rajan tietä Parikkalan kautta Imatralle ja sieltä Kouvolan kautta Helsinkiin.   

Matkan hinta 365 €/hlö/2hh, väh. 30 henkilöä + ryhmäviisumi 71 €/hlö, 1hh-lisä 68 €.

Valamon retken alustava hinta on noin 67 €/hlö.

Bussi lähtee sunnuntaina 9.6. klo 8 Helsingistä Kiasman pysäkiltä, poimii matkalaisia Kouvolan matkakeskukselta klo 9:30, Imatran vastaavalta klo 11, lounastaa Imatran Disas Cafessa (omakustanteinen) ja ylittää rajan Venäjälle noin klo 12. Paluu Helsinkiin samaa reittiä ke 12.6. illalla.

Matkan hintaan sisältyy kuljetus, majoitus ja ohjelmassa mainitut ateriat. Matkavakuutus on pakollinen. Jos matkalaisella ei ole sellaista, sen voi saada matkatoimiston kautta, hoitokuluvakuutus Absolut on 3-64 vuotiaille 2€/pvä, 65-74 vuotiaille 4€/pvä, 75-78 vuotiaille 6€/pvä ja 79 vuotiaille 8€/pvä.

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Turun Neva Tours, matkan tuottaja Mahimi Oy, matkanjohtaja ja opas Kyösti Toivonen.  
 

Lisätietoja matkasta: kyosti.toivonen@mahimi.fi tai 050 553 6139  

Linkkejä matkakohteisiin:

Vanha Valamo

Sortavala-säätiö

Käkisalmi-säätiö

Jaakkiman Sanomat

 

9.-12.6.2019

Oppaana Kyösti Toivonen