Kotikylä Jääskessä

Kärkkäälä - Patjaala -Riikola -Rikkola -kyläkirja 39e

Kesäkuussa 2018 julkaistussa kirjassa on laaja katsaus Jääsken historiaan Pähkinäsaaren rauhasta alkaen. Sota-ajan tapahtumat Jääskessä. Evakkoon lähtö Jääskestä ja asettuminen uusille asuinsijoille. Näyttävä kuvitus, karttoja, testamentteja, kauppakirjoja, lehtileikkeitä ym.
Upea taitto tuo asiat ja faktat esille elävästi ja helppolukuisesti.

Jääski-järven tuntumassa sijainneiden Kärkkäälän, Patjaalan, Rikkolan ja Riikolan kylien elämästä ja asukkaista kerrottu suvuittain.

Runsaasti tarinoita, joiden kautta hyppää helposti elämään Jääskessä. Tätä selailet pitkään!

Jääsken historiaa kirjassa käsitellään nälkävuosista alkaen aina talvi- ja jatkosodan vaiheisiin. Sotavaiheista on kirjoittanut itsekin kärkkääläistä Jyrkisen sukuja oleva Martti Monto. Historiakatsauksen verollepanokarttojen kertomana on laatinut Imatran kaupunginmuseon amanuenssi Kalle Pakarinen.

Kirjassa seurataan myös asukkaiden evakkomatkoja ja asettumista uusille asuinsijoille. Mukana on useita aikalaismuisteluja.

Kirjassa on 310 sivua ja se sisältää runsaasti vanhoja valokuvia.

Tilaa lahjaksi ja anna jälkipolvillesi.

Kirjaa on rajoitettu painos. Lähes kaikki Jääskestä kertovat kirjat on loppuunmyyty, joten kirja kannattaa tilata nyt kun sitä on vielä jäljellä.

Kirjan sisällysluettelo avautuu tästä linkistä

Kirjan voi tilata sähköpostitse kauppa.jaaski@gmail.com

Imatralta kirjan voi ostaa ja noutaa suoraan Riitta Mustoselta. Soita tai meilaa ja sovi hakuaika: info@imatratours.fi tai 040 0379 509