Karjalainen sukuni -webinaarisarja to 1.12. klo 18-20

01.12.2022 18:00 - 01.12.2022 20:00 | Helsinki, Karjalatalo, Käpyläntie 1, Helsinki

Syksyn viimeisen luennon pitää Samppa Rohkimainen otsikolla ”Vasselein laulut – Pistojärven Suvannon kylän asukkaat”

Torstaina 1.12. Samppa Rohkimaisen esityksessä ”Vasselein laulut” keskitytään Vienan Karjalassa sijaitsevaan Pistojärven Suvannon kylän ympäristöön ja sen asukkaiden tarinoihin. Tarinat ovat peräisin esiintyjän isältä Ville Rohkimaiselta, jolta on kerätty mittava määrä kansanperinnettä, kylän asukkaiden elämänkohtaloita sekä sota- ja evakkoajan kokemuksia.

Esityksen lopussa haastatellaan Vasselei Rohkimaista, joka on syntynyt vuonna 1935 Pistojärven Suvannon kylässä Vienan Karjalassa. Vasselei Rohkimainen on vienankarjalaisen kansanperinteen taitaja sekä viimeinen elossa oleva Suvannossa ennen vv. 1939–1944 sotia syntynyt henkilö.

Karjalainen sukuni -webinaarisarjan järjestävät yhteistyössä Karjalan Sivistysseura, Karjalan Liitto ja Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liitto.

Osallistujat ovat tervetulleita keskustelemaan YouTuben chatin kautta - omia kysymyksiään voi esittää luennon aikana ja sen jälkeen. Luennoitsija ja moderaattorit vastaavat luennon päätyttyä kysymyksiin.

Webinaarit striimataan Karjalan Sivistysseuran YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/channel/UCq-GMy7uxYTJz2PijuEfsmA.

Jokaisen luennon tallenne on katsottavissa myös myöhemmin samasta linkistä.

Lisätietoja Karjalainen sukuni webinaarisarjasta: https://www.karjalanliitto.fi/karjalan-liitto/karjalan-liiton-toiminta/tallenteet/karjalainen-sukuni-webinaarisarja.html