Monipuolinen ja kansainvälisesti tunnettu taiteilija Pirkko Ropponen on vaikuttanut Tuusulan taide-elämässä vuodesta1974. Hän muutti tuolloin Helsingistä Jokelaan maaseudun rauhaan. Pirkko Ropposen taideura on merkittävän laaja. Hän on taidemaalari, taidegraafikko sekä tekstiilitaiteilija. Taidegrafiikkaa hän opiskeli professori Aukusti Tuhkan grafiikkakoulussa Helsingissä. Ensimmäinen näyttelynsä hän piti vuonna 1963, joten tänä vuonna tulee tapahtumasta 55 vuotta. 

Sortavalan seminaarin tyttökoulua Pirkko Ropponen kävi sodan alkamiseen saakka. Opiskelu useissa taidekouluissa Suomessa ja opinnot Pariisissa, Cite des Arts –taidekoulussa sekä Leningradin ja Unkarin taideakatemioissa antoivat 1970 luvun alussa näkemystä. Koulussa hankittu monipuolinen kielitaito on ollut avuksi maailmalla ja myöhemmin näyttelyissä.

Pirkko Ropponen on myös tekstiilien suunnittelija. Hän näytti aikoinaan suunnittelemansa kankaan Tampellan puuvillatehtaalle. Työ otettiin tuotantoon ja Pirkko pääsi tehtaan palkkalistoille. Hän suunnitteli painokankaita ja vaatteita. Tampellan vaiheen jälkeen hän siirtyi itsenäiseksi mallisuunnittelijaksi.

Tuusulassa Pirkko Ropponen on toiminut tarmokkaasti taiteen parissa. Hän on ollut perustamassa Tuusulan Taideseuraa, toiminut Jokela Seuran sihteerinä ja puheenjohtajana sekä hoitanut Jokelan museota ja Wiklundin Taidegallerian johtajana. Lisäksi Pirkko Ropponen on toiminut Kauppalehden ja Hyvinkään Sanomien kuvataidearvostelijana, mukana Jokela –aiheisen kirjan toimikunnassa. Hän on julkaissut myös kaksi omaa kirjaa.

Pirkko Ropposelle on myönnetty lukuisia apurahoja. Valtion taiteilijaeläke hänelle myönnettiin 1992. Pirkko Ropposen monipuoliseen toimintaa kuuluu myös opetustyötä Jokelan Kansalaispistossa Hän toimi kuvataide ohjaajana ja nukketeatterin opettajana. Lisäksi hän on tehnyt nukkeja ja suunnitellut sekä valmistanut niiden vaatteet. Pirkko Ropposen teoksia on monen museon, pankin ja kunnan kokoelmissa, myös ulkomailla. Lisäksi niitä on mm.. presidentti Urho Kekkosen kokoelmissa.