Karjalatalo

Helsingin Käpylässä sijaitsevasta Karjalatalosta voi vuokrata erikokoisia tiloja sekä ravintolapalveluita.

Lue lisää

Karjalatalo

Helsingin Käpylässä sijaitseva Karjalatalo on monien toimintojen talo, jossa on tiloja kulttuurin harrastajille, ruokailijoille, juhlijoille ja uuden opiskelijoille. Talossa on myös karjalaista tunnelmaa

Karjalataloon ovat kaikki tervetulleita. Talosta vuokrataan erikokoisia saleja monenlaiseen käyttöön, juhliin, kokouksiin, koulutus- ja luentotilaisuuksiin, harrastuksiin sekä musiikki- ja teatteriesityksiin.

Talossa on ekumeeninen kappeli hengellisiä tilaisuuksia ja kirkollisia toimituksia, esimerkiksi ristiäisiä ja rukoushetkiä, varten. 

Arkkitehti Into Pyykön suunnittelema Karjalatalo valmistui vuonna 1974. Karjalaisten yhteisillä talkoilla rakennetun talon salit on nimetty muun muassa karjalaisten pitäjien mukaan.

Karjalatalon edustalla on evakkoäiti-muistomerkki. Talon ala-aulassa on taiteilija Eva Ryynäsen suurikokoinen Rantoja-veistos sekä tekstiilitaiteilija Oili Mäen Karjalainen elegia -ryijy.

Karjalatalo Helsingin Käpylässä

Karjalatalosta voi vuokrata erikokoisia saleja

Tilat arkeen ja juhlaan, vapaa-aikaan ja työhön. Karjalatalon tiloissa on valinnanvaraa tilaisuuden luonteen mukaisesti. Talon salit tarjoavat yksilöllisen ratkaisun erityyppisiin kokoontumisiin 10–400 henkilölle.

Juhlasali:

Karjalatalon juhlasalissa voi järjestää isoja juhlia tai kokouksia.
Juhlasalissa on teatteriesityksiin soveltuva näyttämö ääni- ja valotehosteineen. Salissa on videotykki ja langaton verkko sekä induktiosilmukka kuulovammaisia varten. Juhlasaliin mahtuu 200-400 henkeä.

 

Yläsali:

Yläsali sijaitsee Karjalatalon 2. kerroksessa. Katossa on videotykki. Käytettävissä langaton verkko. Salissa on induktiosilmukka kuulovammaisia varten.
Viipurin Lauluveikot harjoittelevat Karjalatalon Yläsalissa.
Salissa on flyygeli. Yläsaliin mahtuu 65-120 henkeä.

 

Laatokka-sali:

Laatokka-salissa voi pitää mm. kokouksia. Salissa on videotykki ja langaton verkko sekä kuulovammaisia varten induktiosilmukka. Salissa on myös piano. Laatokka-saliin mahtuu noin 45-80 henkeä.

Laatokka-sali sopii myös juhlapaikaksi.

 

Sortavala-sali:

Sortavala-sali on Karjalatalon toisessa kerroksessa. Salissa on piano sekä videotykki ja langaton verkko. Saliin mahtuu noin 20-30 henkeä.

Sortavala-salissa on Daniel Pesun Laatokka-aiheinen maalaus.

Sortavala-salissa on myös ekumeeninen kappeli. Salia voi käyttää erilaisiin hengellisiin tilaisuuksiin, siunauksiin, muistotilaisuuksiin, vihkiäisiin, kastetilaisuuksiin.
 

Käkisalmi/Wärtsilä-sali:

Käkisalmi/Wärtsilä-sali on Karjalatalon 3. kerroksessa. Saliin mahtuu  noin 20 henkeä.

 

Takkahuone:

Takkahuone sijaitsee Karjalatalon 4. kerroksessa. Takkahuoneeseen mahtuu 20-25 henkeä.

 

Kirjasto:

Karjalan Liiton kirjasto on käsikirjasto. Kirjastoa voi vuokrata mm. pieniin kokouksiin.

Karjalatalon ala-aula:


Karjalatalon ala-aulasta pääsee juhlasaliin, ravintolasaleihin sekä rappukäytävään, josta on käynti muissa kerroksissa oleviin saleihin.

 

Karjalatalon ala-aulassa on tekstiilitaiteilija Oili Mäen suunnittelema neliosainen Karjalainen elegia -ryijy, joka on valmistunut vuonna 1974. Samana vuonna kuin Karjalatalokin.

Katso kartasta:

Karjalatalo Helsingin Käpylässä

Karjalan Liiton jäsenyhteisöjen salivuokrien hintoja voi tiedustella
Karjalan Liiton toimistosta p. 09 7288 170 arkisin klo 9-15 tai sähköpostitse toimisto(at)karjalanliitto.fi.

Karjalatalossa Karjalan Liiton toimistossa on myös defibrillaattori.

Karjalatalon kaikkiin tiloihin, paitsi kirjastoon, tarjoilut tilaisuuden mukaan
Ravintola Kareliasta, p. 09 757 0077.